Ο όμιλος
 
 

Ο Αττικός Όμιλος Αντισφαίρισης ιδρύθηκε στις 27-12-1927 και η έδρα του ήταν στην Αθήνα, στο Κολωνάκι στην οδό Πλουτάρχου 1. Από το 1928 αθλητές και αθλήτριές του συμμετέχουν με επιτυχία σε Πανελλήνιους Αγώνες.

Ο Όμιλος στα προπολεμικά χρόνια γνώρισε μεγάλες δόξες και απoτέλεσε ένα γνωστό αθλητικό και ψυχαγωγικό κέντρο της Πρωτεύουσας. Μέλη αθλητές και αθλήτριες του Ομίλου ξεχώρισαν με τις αξιόλογες επιδόσεις τους στο Τένις και στο Μπριτζ. Η ζωή συνεχίζεται από το καλό στο καλύτερο για τον Όμιλο ως το 1940, που η χώρα μπήκε στην λαίλαπα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Άποψη από το χώρο θεατών του Α.Ο.Α.Φ.

Μετά την απελευθέρωση, ο Όμιλος, με εμφανή τα σημάδια του πολέμου, προσπαθεί να βρει τον παλιό εαυτό του. Με προσφορές Μελών αποκαθίστανται οι ζημιές και αρχίζουν οι προτάσεις και τα σχέδια για επέκταση των εγκαταστάσεων, ώσπου έρχεται άλλο χτύπημα για τον Όμιλο.

Η Αγγλική Πρεσβεία αγόρασε το ακίνητο, για να χτίσει όλα τα γραφεία της, στο οποίο ήταν οι εγκαταστάσεις του Ομίλου κι έτσι τον ξερίζωσε από το κέντρο της Αθήνας. Μετά από άκαρπες αναζητήσεις εντός της πόλης των Αθηνών, βρέθηκε για καλή τύχη του Ομίλου ελεύθερος – σχεδόν έτοιμος χώρος στην Φιλοθέη.

Έτσι το 1954 ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις και αρχίζουν οι εργασίες για την εγκατάσταση του Ομίλου που μετανομάστηκε πια σε Α.Ο.Α. Φιλοθέης. Το ξεκίνημα ήταν δύσκολο αλλά χρόνο με το χρόνο, με την αγάπη και τις δωρεές των Μελών και φίλων και με την βοήθεια του Κράτους ο Όμιλος γιγαντώθηκε.

Έτσι το 1955 ξεκινά η νέα πορεία του Ομίλου στην Φιλοθέη. Μετονομάζεται πλέον σε Α.Ο.Α.Φ. Τα πρώτα χρόνια είναι δύσκολα. Η αγάπη και οι προσπάθειες των Μελών συντελούν στην εξέλιξη του Ομίλου.

Απονομή βραβείων σε Μέλη του Α.Ο.Α.Φ.

Το 1970 με πρωτοβουλία των τότε μελών του Δ.Σ. κ.κ. Φοίβου Πολυχρονιάδη και Γρηγόρη Ζητρίδη ιδρύεται η πρώτη στην Ελλάδα σχολή δωρεάν εκμάθησης Τένις, προκειμένου να κάνει το άθλημα προσιτό και αγαπητό σε όσο το δυνατό περισσότερα Ελληνόπουλα ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση. Σαράντα παιδιά ηλικίας 8-12 ετών ήταν οι πρώτοι μαθητές της Σχολής. Ο επί σειρά ετών Πρωταθλητής Ελλάδος Γιώργος Καλοβελώνης καθώς και η αείμνηστη Ξένια Αναστασιάδου ήσαν από τους πρώτους μαθητές της Σχολής μας.

Το 1975 γίνεται νέα επιτυχής προσπάθεια του Δ.Σ. του Ομίλου για περαιτέρω ανάπτυξή του με την συμπαράσταση της Γ.Γ.Α., την βοήθεια των Μελών και φίλων του Ομίλου δημιουργήθηκε αυτό το οποίο σήμερα είναι ένα καύχημα. Μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι είναι ένας από τους καλύτερους Ομίλους της Ελλάδας.

Θα πρέπει να σταθούμε στην τελευταία δεκαετία και να τονίσουμε ότι χάρη σε φωτισμένους Συμβούλους και χορηγίες Μελών, ο Όμιλος μεταμορφώθηκε τόσο που μπορούμε να καυχηθούμε πως συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων Ομίλων της χώρας.

 
A.O.A.Φ. © 2011

www.areion.eu design & implementation

Apycom jQuery Menus