Σχολές
 
 

Αθλητικό Τμήμα

Ο Α.Ο.Α.Φ. στην πολυετή και συνεχή προσπάθεια για την ανάπτυξη και διάδοση του τένις, διατηρεί αθλητικά τμήματα με σκοπό την ανάδειξη και προώθηση ταλέντων, καθώς και τμήματα για την απασχόληση και ψυχαγωγία των παιδιών, παράλληλα με την ύπαρξη της αγωνιστικής ομάδας.

Έτσι σύμφωνα με τα παραπάνω διαθέτει τα παρακάτω τμήματα:
 

 1. Αγωνιστικό juniors, ανδρών – γυναικών.

  Στα τμήματα αυτά εντάσσονται επιλεκτικά τα παιδιά που συμμετέχουν ενεργά στα Ενωσιακά, Διασυλλογικά, Πανελλαδικά, Διεθνή, Πανελλήνια κ.λ.π. πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών.

  Από την αγωνιστική ομάδα του Ομίλου μας πέρασαν αθλητές οι οποίοι είχαν και συνεχίζουν να έχουν μια σπουδαία πορεία στα γήπεδα. Γιώργος Καλοβελόνης, Σάντρα Ρεντζούλα, Νίκος Ροβάς, Σόλωνας Πέππας, Ασημίνα Καπλάνη, Εύα Ρούσση, Χάρης Καπόγιαννης, Αριστοτέλης Σωτηριάδης. Σήμερα μια νέα γενιά αθλητών που διαπρέπουν σε αγωνιστικό επίπεδο συνεχίζει την παράδοση της Φιλοθέης, με ήθος και αγωνιστικό πνεύμα. Στο πλευρό τους βρίσκονται καθημερινά οι προπονητές μας Ιωάννης Ρήγας, Δήμητρα Σταθάτου, Αγνή Στεφάνου,  Νάσος Φούρναρης και Χριστοφή Ηρώ.

   
 2. Ακαδημίες juniors

  Φυτώριο
  Στα τμήματα αυτά εντάσσονται παιδιά που στόχο έχουν την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους στο άθλημα του τένις και  την περαιτέρω πρόοδο τους σε αυτό καθώς και την συμμετοχή τους σε αγώνες. Η Ακαδημία λειτουργεί σε γκρουπ μέχρι 6 παιδιών. Οι προπονητές χωρίζουν τα παιδιά σε γκρουπ κατά την κρίση τους ανάλογα με το επίπεδο και την ηλικία τους. Η σύνθεση των γκρουπ δεν είναι σταθερή αλλά αυτά απαρτίζονται από αθλητές ιδίου επιπέδου. Η συχνότητα των προπονήσεων είναι 1 έως 4 φορές την εβδομάδα. Η διάρκεια της προπόνησης είναι 55 λεπτά.

  Αρχάριοι
  Στα τμήματα αυτά εντάσσονται παιδιά με στόχο την επαφή τους με τον αθλητισμό και τη γνωριμία με το τένις. Επίσης αντικείμενο διδασκαλίας είναι η εισαγωγή στη βασική τεχνική του τένις.

  Τα γκρουπ των αρχαρίων είναι εξαμελή. Οι προπονητές χωρίζουν τα γκρουπ ανάλογα με την ηλικία τους. Η προπόνηση διαρκεί 55 λεπτά. Την τελευταία δεκαετία έχουμε μια πολύ σημαντική αύξηση στον αριθμό των παιδιών, που συμμετέχουν στα γκρουπ των αρχαρίων.

 

Τα τμήματα σχολών είναι ιδανικά για κάθε επίπεδο και ηλικία.2000 - 2004
Μέχρι το 2000 οι μαθητές δεν ξεπερνούσαν τους 200 και οι Ακαδημίες απασχολούσαν 3 προπονητές και 3 γήπεδα. Την τετραετία αυτή η Ακαδημία γνώρισε ανάπτυξη και έφτασε να απασχολεί 4 προπονητές σε 4 γήπεδα και έναν βοηθό προπονητή στο νέο γήπεδο μίνι τέννις καθώς οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεπέρασαν τους 250. Παράλληλα είχαμε πολλές και σημαντικές διακρίσεις και νίκες σε Πανελλήνια, Πανελλαδικά και Ενωσιακά Πρωταθλήματα καθώς και συμμετοχές αθλητών μας σε εθνικές ομάδες.

2004-2008
Την τετραετία 2004 – 2008 η ακαδημία έφτασε να αριθμεί κοντά στους 300 μαθητές και ο αριθμός των προπονητών αυξήθηκε σε 5. Ο ΑΟΑΦ πρωταγωνιστεί πλέον αγωνιστικά μαζί με τον επίσης παραδοσιακό σύλλογο Ο.Α. Αθηνών. Αξιοσημείωτο είναι ότι το 2006 πραγματοποιεί 10 Πανελλήνιες νίκες στο Πανελλήνιο Εφηβικό πρωτάθλημα σε μονά και διπλά.

2008 εως σήμερα
Από το 2008 έως σήμερα η ακαδημία ξεπερνά τους 300 μαθητές κάθε χρόνο και λειτουργεί με πληρότητα 90%. Η αγωνιστική ομάδα στηρίζεται πια σε αθλητές που προήλθαν αποκλειστικά από το φυτώριο της ακαδημίας και τα αποτελέσματα είναι περισσότερο από σημαντικά. Ενδεικτικό της ανάπτυξης είναι η συμμετοχή του ΑΟΑΦ στο Διασυλλογικό της Η’ Ένωσης με 15 ομάδες στις κατηγορίες 10, 12, 14 και 16 ετών.

 
A.O.A.Φ. © 2011

www.areion.eu design & implementation

Apycom jQuery Menus