FILOTHEI TENNIS CLUB

Διοικητικό ΣυμβοΥλιο

 • Πρόεδρος & Έφορος Αθλητισμού: Αλέξης Ζητρίδης

  Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Φιλοθέη. Έκανε τα πρώτα τεννιστικά του βήματα στον ΑΟΑΦ. Σε ηλικία 7 ετών εντάχθηκε τις ομάδες του, επιτυγχάνοντας σειρά διακρίσεων στις κατηγορίες juniors, τόσο στα μονά όσο και στα διπλά. Δεν αγωνίστηκε παρά ελάχιστα στην κατηγορία των ανδρών, λόγω σπουδών και επαγγελματικών υποχρεώσεων, ενώ συνεχίζει να διακρίνεται ως βετεράνος, όπου έχει κατακτήσει σημαντικό αριθμό Πανελλήνιων και Open τουρνουά. Εκλέγεται στο Δ.Σ. του ΑΟΑΦ ανελλιπώς από το 2001, ήταν Μέλος του Δ.Σ. της ΕΦΟΑ την περίοδο 2004-2007, ενώ είναι Μέλος του Συμβουλίου Ανάπτυξης της Tennis Europe από το 2007 μέχρι σήμερα. Ήταν ο Γενικός Διευθυντής των Status και Vogue Athens Open, Διεθνών επαγγελματικών τουρνουά της ATP και WTA των 125.000$, την περίοδο 2008-2012 όπου αυτά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Φιλοθέης, Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου, Μέλος των Σχολικών Επιτροπών του Δημοτικού Σχολείου Φιλοθέης και του Παιδικού Σταθμού, την περίοδο 2006-2010. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων, Διπλωματούχος Χημικός του Πανεπιστημίου Αθηνών, με Μεταπτυχιακούς τίτλους, με διάκριση, στο Marketing (Boston University, US) και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Hull University, UK). Ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων και συνέχισε ως στέλεχος σε Δ/ντικές θέσεις σε μεγάλες εγχώριες και Πολυεθνικές εταιρείες (J.D Edwards, Cape Consulting, Όμιλος Βαρδινογιάννη, Violex BIC, Reckitt Benckiser, ΕΛΤΑ, Buildium). Σήμερα, είναι επικεφαλής των καναλιών πωλήσεων D2D και Field Sales του Ομίλου ΟΤΕ. Έχει διατελέσει ή είναι μέχρι σήμερα, Μέλος Δ.Σ. σε πλήθος γνωστών εταιριών (3 Αλφα, Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας, Cape Consulting, Εκδόσεις Λυμπέρη, Brandex, Renovo). Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά, είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

 • Αντιπρόεδρος: Παυλίνα Πανταζή
  Γεννήθηκε στη Μεσσήνη Μεσσηνίας. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Ζει στη Φιλοθέη από το 1970. Σπούδασε αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και διακόσμηση και μετέπειτα Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάσθηκε στην εταιρεία «Αντώνης Πανταζής & Συνεργάτες ΑΕ Μελετών και Πληροφορικής». Από το 2002 ασχολείται ενεργά με τα Δημοτικά θέματα της Φιλοθέης στον κοινωνικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό τομέα. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Φιλοθέης και μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής, Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος υπεύθυνη στο ΚΕΠ, υπεύθυνη για τις Παιδικές χαρές, το Κέντρο Νεότητας και τους Αθλητικούς Ομίλους. Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου 4 Δήμων (Γαλατσίου, Ν. Ιωνίας, Φιλοθέης, Ψυχικού) για την Προστασία & Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων (ΣΠΑΤ). Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Νηπιαγωγείου Φιλοθέης, Γενική Γραμματέας της Σχολικής Επιτροπής του Γυμνασίου Φιλοθέης και μέλος του ΔΣ του Δημοτικού Γυμναστηρίου Φιλοθέης «Στέλιος Κυριακίδης». Σήμερα είναι αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΑΟΑΦ ( Αττικός Όμιλος Αντισφαίρισης Φιλοθέης) και από το έτος 2019 εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος Φιλοθέης-Ψυχικού, Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Φιλοθέης Ψυχικού) και Πρόεδρος της Επιτροπής Δημιουργικής Ωριμότητας Φιλοθέης. Ασχολείται ενεργά με τον κλασσικό αθλητισμό και το τένις. Είναι παντρεμένη με το Μηχανολόγο-Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Αντώνη Πανταζή κι έχει δύο γιούς, το Βασίλη και το Φοίβο.
 • Γενικός Γραμματέας: Νίκος Μουσάς

  Ο Νικόλαος Μουσάς του Δημοσθένους, γεννήθηκε το έτος 1962 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1980-1984). Απέκτησε πτυχίο Μάστερ (LL.M.) μετά από μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία στο Berkeley Law School των ΗΠΑ, το έτος 1988, με εξειδίκευση στο δίκαιο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 1986, στον Αρειο Πάγο από το 1994, ιδρυτής εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας Μουσάς. Εχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες και άρθρα σε νομικά περιοδικά με αντικείμενα από το αστικό ουσιαστικό και δικονομικό δίκαιο, το εμπορικό δίκαιο, το δίκαιο της κεφαλαιαγοράς, το χρηματιστηριακό δίκαιο καθώς και το τραπεζικό και το δίκαιο της εγγύησης καταθέσεων. Είναι λάτρης του τένις και ασκείται επί 45 έτη μέχρι σήμερα. Είναι μέλος του ΑΟΑΦ από το 1978 και εκλέγεται στο Δ.Σ. του ομίλου από το 2010.

 • Ταμίας: Δημήτρης Βαμβακόπουλος

  Ο Δημήτρης Βαμβακόπουλος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο City University του Λονδίνου. Εργάστηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων και ελεγκτής στην Arthur Andersen & Co.ενώ επί σειρά ετών ήταν Διευθύνων Σύμβουλος στην οικογενειακή επιχείρηση ΨΥΓΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ Α.Ε., θυγατρικής του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος, με την προοπτική να φέρει εις πέρας ένα πρωτοποριακό για τη χώρα έργο σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για την κατασκευή και εκμετάλλευση του πρώτου Εμπορευματικού Κέντρου Logistics στην Ελλάδα. Ανέλαβε Πρόεδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. και Γενικός Διευθυντής Εμπορευμάτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. καθώς και Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Logistics του Υπουργείου Μεταφορών. Επί σειρά ετών διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics , Πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics, μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Ένωσης Οικονομικών Διευθυντών – FDA, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς. Το 2007 ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics. Είναι μέλος (Ταμίας) του Δ.Σ. του ΑΞΙΩΤΗΣ, Σύλλογος Προβληματισμού και Διαλόγου και Πρόεδρος της Επιτροπής Υποτροφιών Αποφοίτων του Κολλεγίου Αθηνών. Είναι μέλος του ΑΟΑΦ από το 1972 και κατέχει την θέση του Ταμία του Δ.Σ. από το 1999. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Τουρκικά

 • Μέλος: Κωνσταντίνος Νάκας

  Ο Κωνσταντίνος Νάκας γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επιχειρηματίας και Πρόεδρος Δ.Σ. από το 1980 της Ανώνυμης Εταιρείας «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Τ.Ε.», η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο μουσικών οργάνων και ηχητικού εξοπλισμού και εμπόριο ειδών σπιτιού και διακόσμησης (“Nakas Concept”) καθώς επίσης και στη μουσική εκπαίδευση (Ωδείο «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ»). Κατά την περίοδο 1991 – 1992 διετέλεσε Πρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΚΕΘΕΑ. Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.

 • Μέλος : Ελευθέριος Βόσσος

  Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Σπούδασε Οικονομικά και Marketing Management. Εργάστηκε για σχεδόν 2 δεκαετίες σε πολυεθνικούς οργανισμούς, όπως η Johnson & Johnson, Johnson Wax, Pepsico, Vodafone σε επιτελικές θέσεις και από το 2000 έως το 2006, σαν αντιπρόεδρος με ευθύνη 14 χωρών. Το 2006 προχώρησε στην δημιουργία μιας εταιρείας Yacht brokerage, η οποία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες. Είναι έγγαμος και έχει έναν γιό και μία κόρη. Το βασικότερο χόμπυ του είναι το τέννις!

Logo Footer

Δάφνης & Καλλιγά, 15237 Φιλοθέη
Τηλ:210 6812557, 210 6821726, 210 6890070
info@aoaf.gr